HTML

Sütes_főzes

Szeretek főzni, s nagyon sok új receptet kipróbálok. Néhányat, ami számomra nagyon jó, mások számára szeretném elérhetővé tenni.

Friss topikok

  • Géza Géza: Imádom (2008.09.19. 15:57) Rántott párizsi
  • politikus(s): ez nagyon finoman hangzik, bar az a bors mennyiseg kicsit soknak tunik de ki fogom probalni, koszi... (2007.05.04. 23:31) Sajtban sült tojás

Linkblog

2007.09.16. 22:09 szoo

Karamellkrém

Hozzávalók kb. fél literhez:
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg szőlőcukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1/4 l tejszín
  • 1/4 l pálinka (kb. 38 %-os)

  • Előkészítés: A cukrot és a szőlőcukrot feloldjuk 3 evőkanál vízben és a citromlében.
    Elkészítés: Lassú tűzön felforrósítjuk a cukros oldatot. Addig forraljuk, amíg a cukor kissé megbarnul. Ekkor azonnal levesszük a tűzről, és továbbkevergetjük. Amikor a cukor kezd sűrűsödni, kisebb adagokban belekeverjük a tejszínt. Végül hozzákeverjük a pálinkát. Meleg helyen 14 napig állni hagyjuk, és minden nap megkeverjük. Leszűrjük, és üvegbe töltjük. Mielőtt kitöltjük, mindig összerázzuk.

    Szólj hozzá!


    A bejegyzés trackback címe:

    https://sutesfozes.blog.hu/api/trackback/id/tr87167316

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása