HTML

Sütes_főzes

Szeretek főzni, s nagyon sok új receptet kipróbálok. Néhányat, ami számomra nagyon jó, mások számára szeretném elérhetővé tenni.

Friss topikok

  • Géza Géza: Imádom (2008.09.19. 15:57) Rántott párizsi
  • politikus(s): ez nagyon finoman hangzik, bar az a bors mennyiseg kicsit soknak tunik de ki fogom probalni, koszi... (2007.05.04. 23:31) Sajtban sült tojás

Linkblog

2007.05.05. 19:31 szoo

Hűtött zebra süti!


Hozzávalók: 6 tojás, 3 csomag vaníliás cukor, 17 evőkanál porcukor, 1 evőkanál kakaópor, 1 doboz Alsa gyümölcskocsonya, 2 pohár tejföl, 6 evőkanál zselatin, 4,5 dl víz.

Elkészítés: közepes nagyságú tepsibe. 

I.réteg: 3 tojássárgáját, 1 csomag vaníliás cukorral, 5 evőkanál porcukorral összekeverünk.

Előtte 2 evőkanál zselatint 1,5 dl forró vízzel feloldunk, ha langyos hozzákeverjük a tojássárgájához, majd hozzáadjuk a tojások felvert habját, tepsibe öntjük, és a hűtőbe tesszük, amíg megdermed.

II.réteg: Ugyanúgy készül, mint az első csak a tojássárgájához egy csapott evőkanál kakaót is teszünk. Ha kész, ráöntjük az előző rétegre, s ismét visszatesszük a hűtőbe.

III.réteg: 2 pohár tejfölt, 1 csomag vaníliás cukorral, 7 evőkanál porcukorral összekeverjük, majd az előzőekhez hasonlóan elkészített zselatint beleöntjük, összekeverjük, ismét ráöntjük az előzően már megdermedt rétegre. Hűtőbe rakjuk.

IV.réteg: Alsa gyümölcskocsonya, ráöntjük a kész rétegekre, s amikor megdermedt az egész együtt, fölszeleteljük, s lehet fogyasztani!

Jó étvágyat!!!

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://sutesfozes.blog.hu/api/trackback/id/tr4571303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása