8 db tojás (piskótához)
6 db tojás
1 cs vamíliás cukor
3 dl tej
1 evőkanál liszt
25 db Ráma margarin
25 dkg porcukor
25 dkg kristálycukor
egy darab csokoládé
Tészta:
8 db tojásból kakaós piskótát készítünk.
Főzött krém:
A 6 db tojás sárgáját, a vaníliáscukrot, az evőkanál lisztet a 3 dl tejjel sűrűre főzzük, s hűlni hagyjuk.
A margarint a porcukorral kikeverjük, s kanalanként a főzött krémet is belekverjük, s a piskóta tetejére kenjük.
Tojás hab:
A 6 tojás fehérjét a 25 dkg kristálycukorral gő felett kemény habbá verjük, s ezt is a piskótára tesszük. Citrom levét, vagy ecetet is tehetünk bele, így könnyebben feltudjuk verni.
A tetejére csokoládét reszelünk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.