1,5 kg-os csirke
25 dkg zöldpaprika
25 dkg paradicsom
25 dkg burgonya
25 dkg vöröshagyma
10 dkg zsír
2 dl tejföl
só
kiskanálnyi pirospaprika
Feldaraboljuk a csirkét, megtisztítjuk, karikára vágjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot meg a hagymát. Kiszírozunk egy tűzálló tálat, alulra terítjük a burgonya felét, és erre rétegezzük a júst, a zöldpaprikát, a paradicsomot meg a vöröshagymát, rétegenként sózva. Befedjük a maradék burgonyávsl, tetejét piropaprikával hintjük meg, és leöntjük a megmaradt olvasztott zsírral meg tejföllel. A tálat fóliával letakarva, egy fél óráig sütőben sütjük, majd a fóliát levéve, még egy fél órára visszarakjuk. Akkor jó, ha a burgonya és a hús is puha.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.