35 dkg darált sertéshós
7 dkg félig főtt rizs
1 tojás
12 db szőlőlevél
1 szőlőinda
2 evőkanál olaj
1 púpos evőkanál liszt
1 nagy csokor kapor
egy kevés citromlé
1 dl tejföl
só
törött bors
Elkészítés:
Összegyúrjuk a húst a rizzsel, a tojással, sóval meg törött borssal. Leforrázzuk a nagy szőlőleveleket, a húsból gyúrt masszával megtöltünk 12 nagy levelet és átkötjük. Sós vizet forralunk, beletesszük a szőlőindát, és ha felforrt, belerakjuk a töltelékeket, 30 percig főzzük. Világos rántást készítünk az olajból a liszttel, felengedjük annyi töltelék-főzővízzel, hogy sűrű mártást kapjunk, beletesszük a finomra vágott kaprot, és citrommal savanyítjuk. Jól összeforraljuk, megtejfölözzük, és a töltelékeket - amelyekről a szineget lebontottuk - beletéve, egy két percig forraljuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.