10 db nagyobb krumpli, 30 dkg darált hús, 2 tojás, 2 dl tejföl, pici reszelt sajt /elmaradhat/ 1 csokor petrezselyem, só, bors, kömény
|
Elkészítés: A krumplikat meghámozzuk, kettévágjuk, kikanyarítjuk a közepét. Tepsibe kb. 1 dl olajat öntünk, a krumlikat egymás mellé rakjuk. A darált húst fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, az aprított petrezselyemzölddel, és összegyúrjuk 1 tojással. Halmocskákat rakunk a krumplikra, a kimaradt krumplidarabkákat csíkokra vágva rászórjuk a töltött krumplikra. A tejfölt összekeverjük a tojással és a reszelt sajttal, rákenjük a tetejére, fóliával betakarjuk, és forró sütőben kb. 45 percig sütjük, majd fólia nélkül rápirítunk. Fejenként 1 krumpli elég. Kompóttal, befőttel akár vendégeknek is készíthetjük.
|
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.