HTML

Sütes_főzes

Szeretek főzni, s nagyon sok új receptet kipróbálok. Néhányat, ami számomra nagyon jó, mások számára szeretném elérhetővé tenni.

Friss topikok

  • Géza Géza: Imádom (2008.09.19. 15:57) Rántott párizsi
  • politikus(s): ez nagyon finoman hangzik, bar az a bors mennyiseg kicsit soknak tunik de ki fogom probalni, koszi... (2007.05.04. 23:31) Sajtban sült tojás

Linkblog

2007.07.02. 12:53 szoo

Kapros töltike

Hozzávalók:

35 dkg darált sertéshós
7 dkg félig főtt rizs
1 tojás
12 db szőlőlevél
1 szőlőinda
2 evőkanál olaj
1 púpos evőkanál liszt
1 nagy csokor kapor
egy kevés citromlé
1 dl tejföl

törött bors

Elkészítés:

Összegyúrjuk a húst a rizzsel, a tojással, sóval meg törött borssal. Leforrázzuk a nagy szőlőleveleket, a húsból gyúrt masszával megtöltünk 12 nagy levelet és átkötjük. Sós vizet forralunk, beletesszük a szőlőindát, és ha felforrt, belerakjuk a töltelékeket, 30 percig főzzük. Világos rántást készítünk az olajból a liszttel, felengedjük annyi töltelék-főzővízzel, hogy sűrű mártást kapjunk, beletesszük a finomra vágott kaprot, és citrommal savanyítjuk. Jól összeforraljuk, megtejfölözzük, és a töltelékeket - amelyekről a szineget lebontottuk - beletéve, egy két percig forraljuk.

Szólj hozzá!

Címkék: kapros töltike


A bejegyzés trackback címe:

https://sutesfozes.blog.hu/api/trackback/id/tr32110000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása